RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні з'явилася мапа вибухонебезпечних територій: де дивитись

В одному з населених пунктів Київської області, які перебували під окупацією російських загарбників, чоловік підірвався на міні й в Україні створили інтерактивну карту територій, які можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами після проведення на них як бойових дій, так і обстрілів.

Про це повідомляє Сервіс протимінної діяльності ДСНС.

За допомогою цієї карти українці зможуть вибрати безпечний маршрут для руху, оскільки похибка локалізації осередків становить до 30 метрів.

Читайте також: В Україні розробили "олівець" для саперів: фото

"На цій карті відображаються місця, на яких вже виявлені або ймовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети, та ступінь загрози від них згідно з наявною в ДСНС інформацією", - йдеться у повідомленні саперів.

У ДСНС рекомендують використовувати інформацію з інтерактивної мапи під час відвідування місць, де велися бойові дії.

Рятувальники зазначають, що у зв'язку з агресією Росії проти України існує висока ймовірність виявлення вибухонебезпечних предметів на всій території держави. Тисячі боєприпасів залишаються недетонованими після ворожих обстрілів.

Міни та інші вибухонебезпечні предмети можуть бути у покинутих будинках, на вулицях, на дитячих майданчиках, у полях, лісах, на узбіччях доріг тощо, нагадують у ДСНС.

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області російська ракета прилетіла прямо до житлового будинку, але дивом не вибухнула.