RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні розробили "олівець" для саперів: фото

Задля швидкого та якісного розмінування територій з яких вибили російських окупантів, українські фахівці створили спеціальний виріб для пропалювання металу – зовні він схожий на олівець.

Про це повідомляє Укроборонпром.

Завдяки екзотермічній суміші, яка міститься у виробі, олівець здатен ефективно пропалювати металеві оболонки вибухонебезпечних предметів, приміром, боєприпасів. Таким чином, відбувається вигорання вибухової речовини, що дозволяє безпечно знешкодити вибухонебезпечний предмет.

Читайте також: Під Києвом показали новітні технології розмінування: фото з полігону

"Розробники вже працюють над технологією дистанційного використання ВПМ SF-1 за допомогою безпілотних літальних апаратів. Це підвищить якість розмінування та збереже життя людей. Важливо, що пристрій безпечний у використанні", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити що підприємство Укроборонпром є оператором протимінної діяльності в Україні та має сертифікат, який дає право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території нашої держави. Окрім цього, центр має власний Центр гуманітарного розмінування, в якому працюють фахівці високого класу.

Раніше ми публікували фото місць, де точилися важкі бої.