RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ППО просто топ, удар відбито: як Україна пережила ракетну атаку ворога 29 грудня (фото та відео)

Вранці 29 грудня, напередодні Нового року, російське окупаційне військо продовжило терор України, завдаючи масованих ракетних ударів. Сили ППО ЗСУ відпрацювали на відмінно, однак не обійшлося без руйнувань і постраждалих.

"Апостроф" зібрав фото й відео наслідків російської ракетної атаки.

У повітряному просторі Києві було зафіксовано 16 ворожих ракет - усі вони знищені силами протиповітряної оборони. Уламки пошкодили три приватні будинки й один автомобіль у Дарницькому районі, також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївському районі й дитячий майданчик у Печерському. Наразі відомо про трьох постраждалих, яких шпиталізували, серед них 14-річна дівчинка.

Читайте також: Є над чим працювати: генерал ЗСУ розповів про особливості ракетної атаки 29 грудня

Фото: Телеграм

Фото: Телеграм / Кирило Тимошенко

Фото: Телеграм / Кирило Тимошенко

Фото: Телеграм / Кирило Тимошенко

Очевидці зафіксували на відео проліт ракети на Київщині.

І вже незабаром у мережі показали, як відбувалося збиття російської ракети з ПЗРК "Ігла". Українські захисники чітко влучили у ворожу повітряну ціль.

Після успішного збиття російської ракети силами ППО ЗСУ на Київщині вона залишилася палати на землі, не здійснивши свою терористичну місію.

Деякі з уламків збитих над Києвом ракет розлетілися вулицями.

За інформацією глави Одеської ОДА Максима Марченка, над Одеською областю українська протиповітряна оборона збила 21 ракету. Уламки однієї зі збитих ракет потрапили в житловий будинок, але постраждалих немає. Водночас зафіксовано пошкодження енергоінфраструктури, унаслідок чого в регіоні тривають екстрені відключення світла.

Тим часом на Івано-Франківщині російська ракета прилетіла прямо в житловий будинок до мирних українців, але вона дивом не вибухнула.

Також зазначається, що завдяки ефективній роботі ППО не постраждав жоден об'єкт енергетичної інфраструктури на Житомирщині.

Крім ракет, українські військові чатували на іранські дрони "шахеди". Одна з мобільних вогневих груп тримала зброю напоготові для відбиття атаки безпілотниками.

Загалом, за попередньою інформацією, над Україною 29 грудня збили 62 ракети.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за минулу добу ЗСУ знищили рекордну за останні тижні кількість російських окупантів.