RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Американські "вампіри" стануть на захист України: названі терміни постачання

Компанія L3Harris Technologies отримала від Пентагону контракт на 40 млн на постачання ракетних систем VAMPIRЕ, щоб допомогти українським військовим знищувати дрони окупантів, якими вони атакують мирні українські міста.

Про це повідомила прес-служба L3Harris.

Читайте також: Україна може отримати САУ Archer: фото, відео та переваги

"Мобільна система дозволить сухопутним військам України виявляти та збивати ворожі безпілотники та захищатися від наземних загроз противника" , - заявили представники компанії, додавши, що ця зброя дозволить захистити громадянську інфраструктуру України від окупантів.

У контракті з Міноборони йдеться про те, що компанія встановить VAMPIRE на наданий урядом Сполучених Штатів транспорт для забезпечення маневреної бойової підтримки на полі бою.

Контракт передбачає постачання компанією L3Harris 14 систем VAMPIRE, чотири з них мають прибути в Україну вже в середині цього року, десять систем – до кінця поточного року.

Зазначимо, VAMPIRE увійшли до пакету міжнародної військової допомоги Києву на 3 млрд, анонсований минулого літа.

Ці системи містять оптико-електронну систему WESCAM MX-10 з тепловізійною та телевізійною камерами, які відповідають за виявлення цілей та наведення та пускову установку чотирьох 70-мм керованих ракет APKWS.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україну надійшли реактивні системи залпового вогню RM-70 Vampire, які передала нашій країні Чехія. Ця РСЗВ була розроблена в Чехословаччині ще в 70-х роках ХХ століття і фактично є копією радянського БМ-21 "Град".