RU  UA

Окупанти ще більше стали бояться наступу ЗСУ: у чому причина

Російське окупаційне військо боїться активного контрнаступу Збройних Сил України на півдні, оскільки ворог не може підтягувати резерви з боку тимчасово окупованого Криму через технічні складнощі.

Про це в етері Апостроф TV повідомила речниця командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Війська країни-терористки РФ намагаються стягувати сили й засоби з Мелітополя до окупованої частини Херсонської області й будувати там оборонні споруди - вони побоюються просування ЗСУ. Однак українські військові тримають під щільним вогневим контролем усі логістичні маршрути противника.

Читайте також: Таганрог на горизонті: який шлях оберуть ЗСУ для наступу

"Проблема для рашистів полягає в тому, що вони не можуть підтягувати резерви саме з боку окупованого Криму. Для них це проблематично робити з технічного погляду. До того ж, моральний рівень там падає з кожним днем. Окупанти на лівому березі Херсонщини та в Криму розуміють, що для них події розвиватимуться як на правому березі. І це заважає швидко формувати резерви", - пояснила Гуменюк.

Крім того, у Криму активізувався партизанський рух, який співпрацює з Силами оборони України. Місцеві з проукраїнськими поглядами виконують чимало роботи й самі її ініціюють.

"Партизани у Криму відчувають велику підтримку з боку Сил оборони України. Рух опору на півострові як співпрацює з нами, так і сам виявляє ініціативу. Окупанти нічого не можуть вдіяти, хоч і намагаються тиснути на репресії, вишукуючи проукраїнських громадян. Територія там велика, а сил у них з кожним днем дедалі менше", - додала речниця.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в українській розвідці дали прогноз, які цілі Росія ставить у війні на 2023 рік.