RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Окупанти мають проблеми на двох напрямках: де вони бояться наступу ЗСУ

Російське окупаційне військо боїться великого контрнаступу Збройних Сил України на Луганщині й Запоріжжі, тому активно укріплює оборону на цих ділянках фронту.

Про це повідомила розвідка Міноборони Великої Британії.

За останні тижні російські окупанти посилили оборонні укріплення у Запорізькій області, зокрема між містами Василівка та Оріхів, зберігаючи значну кількість сил і засобів на цьому напрямку.

Читайте також: ЗСУ тримають оборону в Соледарі: свіжі карти бойових дій

У ворога є серйозні причини для занепокоєння, адже втрата ним зайнятих територій на Запоріжжі призведе до руйнування сухопутного коридору між Ростовською областю країни-терористки РФ і окупованим Кримом.

"Те, як Росія працювала над удосконаленням оборони, свідчить про те, що командири, швидше за все, стурбовані можливістю великих наступальних дій України у двох секторах: або на півночі Луганської області, або в Запорізькій області. Великий український прорив на Запоріжжі серйозно поставив би під сумнів життєздатність російського "наземного мосту", що з’єднує Ростовську область Росії та Крим; а успіх України на Луганщині ще більше підірве оголошену військову мету Росії "звільнити" Донбас", - пояснили в британській розвідці.

У зв'язку з цим, за даними відомства, одна з головних дилем російського війського керівництва - це вирішити, на якій ділянці фронту протидіяти ймовірному контрнаступу ЗСУ більше, ніж на іншій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що секретар РНБО Олексій Данілов прогнозує загострення ситуації на фронті вже найближчим часом.