RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Дешево і швидко: чотири способи відмити жир із кромки скляної кришки

При частому використанні кухонного посуду часто з'являється жирний наліт. Для того щоб жиру не було, посуд потрібно ретельно мити після кожного використання. Раніше ми розповідали про те, чим почистити каструлі та сковорідки, а сьогодні розповімо про те, як відмити жир із кромки скляної кришки за 15 хвилин.

Детальніше про це читайте у матеріалі "Апострофа".

Варто зазначити, що деякі господині чистку кришок проводять у два етапи: спочатку замочують у жиророзчинній суміші, а потім протирають кришку жорсткою губкою або старою зубною щіткою.

Читайте також: Як відмити пригоріле деко від липкого жиру: швидкі лайфхаки

У нашому випадку нам знадобляться:

  • 1 ст л гірчичного порошку;
  • 2 ст л соди;
  • 1 ст л миючого засобу.

Насамперед, потрібно залити інгредієнти 3 літрами окропу і добре перемішати. Потім помістити кришку розчин і залишити на 15 хвилин.

Через 15 хвилин потрібно пройтися по всіх краях кришкою. При цьому варто пам'ятати, що сода та господарське мило містять багато лугу, яке добре роз'їдає жир.

Також кришку можна почистити за допомогою перекису водню: для цього потрібно залити кришку з одного боку перекисом водню та залишити на 10 хвилин. Потім перевернути на інший бік і знову залити перекисом. Важкодоступні місця варто протерти ватою, змоченою у перекисі. Потім протерти скляну кришку губкою і промити під проточною водою.

Раніше ми розповіли, як почистити конфорки газової плити від жиру та нагару.