RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Скандальний путінський генерал пішов на підвищення після провалів в Україні

Російського генерала-полковника Олександра Лапіна, якого раніше зняли з посади командувача Центрального військового округу ЗС РФ, підвищили до звання начальника головного штабу Сухопутних військ Росії, попри його невдачі в повномасштабній війні проти України.

Про це повідомили пропагандистські російські ЗМІ.

Високопоставленого російського окупанта Лапіна ще в жовтні усунули від командування групою військ "Центр". Його роботу на цій посаді критикував глава проросійської адміністрації Чечні Рамзан Кадиров, зокрема, за втечу окупаційного війська Росії з Лиману.

Читайте також: Кадиров знайшов винного у втечі росіян з Лимана і закликав до ядерного удару

За даними російського видання, Олександр Лапін виконує обов'язки начальника головного штабу Сухопутних військ країни-терористки Росії вже протягом півтора місяця.

Як відомо, на початку повномасштабної війни цей генерал-полковник командував наступом окупантів на Чернігів і Суми, звідки ті були змушені тікати під настиском ЗСУ, а також його угрупування військ "Центр" брало участь у захопленні Лисичанська на Луганщині.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що генерал російського окупаційного війська Олександр Лапін нагородив свого сина Дениса за бої за Чернігівську область, з якої російські окупанти втекли ще наприкінці березня.