RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Ліміти критично перевищено: у двох областях України повернули аварійні відключення світла

На півночі, сході та в центрі України продовжуються суттєві морози, у зв'язку з чим в енергосистемі України спостерігається дефіцит потужності. Так, вже з 7:00 11 січня у Дніпропетровській та Харківській областях ліміти було критично перевищено, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми було застосовано аварійні відключення.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "Укренерго".

Крім того, в окремих областях внаслідок поривчастого вітру є ушкодження у мережах операторів системи розподілу, ведуться ремонтні роботи.

У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною через значні пошкодження електромереж через високу активність бойових дій.

Читайте також: На несправедливі відключення світла можна поскаржитися: куди звертатися

Енергетики зазначили, що поки що енергосистема не в змозі покрити споживання в повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, що виробляють електроенергію. Серед них і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії.

Наголошується, що виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених російськими ударами об'єктів. Енергетики просять українців ощадливо використовувати електроенергію.

Раніше "Апостроф" розповідав, як відключення світла відіб'ються на вартості продуктів в Україні.