RU  UA

Не вірте панікерам: боєць ЗСУ розповів правду про те, що відбувається в Соледарі

Наразі найгарячішою точкою на фронті залишається Соледар, де українські захисники роблять надможливе, аби місто не перейшло до рук окупантів – попри те, що ситуація досить напружена, вона контрольована.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Юрій Іллєнко, боєць батальйону "Свобода".

За його словами, на Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії, проте оборона тримається, завдаючи противнику критичних втрат.

"В Соледарі ворог масово використовує засоби РЕБ, ускладнюючи зв’язок. Проте, при цьому проблеми зі зв’язком з’являються й у них. ЗСУ пристосовуються і є певні методи обходу цих перешкод і налагодження зв’язку", - наголосив військовий.

Читайте також: Горіти вам у пеклі! Боєць ЗСУ показав нові кадри знищення окупантів у Соледарі

Юрій Іллєнко підкреслив, що панікерам, які сіяють паніку у суспільстві та дезінформують його, вірити не варто. Так, ворог намагається просуватися, проте досягти успіху йому не вдасться.

"Ніхто нічого не здає, нема ніякого оточення. Інформація про перерізання шляхів постачання Соледару не відповідає дійсності", - пояснив боєць.

Він також розповів про техніку та зброю ворога – за його словами, російські окупанти проводять розконсервацію техніки, яка була на складах ще з радянських часів. Зокрема, це танки, які росіяни не використовують для штурмів, радше – як пересувну гармату, яка робить кілька пострілів і зникає з поля бою. Тому ідентифікувати, які саме танки використовуються, важко.

Військовослужбовець наголосив, що українській армії конче необхідна військова техніка – у великій кількості і якнайшвидше.

"В українських військових нема проблем з опануванням західної техніки. Потрібен час. Але не надто великий. Більша проблема з технічним обслуговуванням, але це також задача, яку можна вирішити", - резюмував захисник України.

Як писав "Апостроф", начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко розповів, що в Соледарі залишається близько півтисячі мирних громадян, переважно людей похилого віку, при цьому, евакуація на цей час неможлива.