RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Новий масований удар по Україні може бути змішаного типу: на що чекати

Російські окупанти можуть готуватися до нового масованого удару по Україні "мішаного" типу із одночасним застосуванням ракет різного базування і дронів-камікадзе.

Про це повідомила очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телеканалу "Київ".

Є підстави вважати, що окупаційно-терористичне військо РФ планує масовані атаки по території України ракетами й дронами.

Читайте також: У Дніпрі зловили навідника ракет на ТЕС: фото та відео

"Імовірно, така атака готується. Тому що періодичність підготовки військ окупантів якраз саме така ‒ це десь 10-12 чи 14 днів вони потребують для того, щоб переспорядитися після масованої атаки. Оскільки вони, скажімо, з цією практикою "потоваришували" і їм вона до вподоби, цілком імовірно, що вони готують повторення однієї з таких атак", - сказала Гуменюк.

Водночас вона додала, що черговий обстріл російських окупантів може бути "мішаного" типу, тобто вони використовуватимуть ракети повітряного й морського базування, а також дрони-камікадзе.

"За деякими показниками запас ракет переходить критичну межу. Тому вони можуть застосовувати змішані практики", - пояснила очільниця прессцентру.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чим збивають "шахідів" у небі над Київською областю. Українські захисники використовують "Гепарди", "Іриси" й не тільки.