RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Відключень світла в Україні на вихідних поменшає

Через морози в пошкодженій російськими атаками енергосистемі України виник значний дефіцит, але, на щастя, в країну йде потепління і в найближчі вихідні (14-15 січня), може зменшитися кількість відключень світла.

Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час національного телемарафону.

"У вихідні очікуємо на потепління, і нам знову буде легше "упакувати" споживання в той обсяг генерації, який ми маємо", - пояснив він.

Кудрицький наголосив, що енергетики роблять усе можливе, щоб збільшити обсяги генерації електроенергії. Допомогти стабілізувати ситуацію зі світлом може кожен українець, більш економно використовуючи електрику — особливо зараз у холодну погоду.

Читайте також: На несправедливі відключення світла можна поскаржитися: куди звертатися

"Також ми зараз працюємо над тим, щоб вичавити з енергосистеми всі потенційно наявні в ній генеруючі потужності та прискорити ремонти, щоб генерації ставало дедалі більше", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, провела перевірки низки обленерго. Деякі з них отримали штраф за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, інші - попередження.