RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Прямо на вулиці: на Кіровоградщині перехожому вручили повістку у "жорсткій" формі, відео

Через повномасштабну війну з російськими окупантами в Україні триває загальна мобілізація - останнім часом вручення повісток стало більш активним. Так, у місті Світловодськ Кіровоградської області, вручаючи повістку, хлопці у формі хапали чоловіка за руки.

Відповідне відео, зняте очевидцями, публікують місцеві Telegram-канали.

Як видно на кадрах, чоловік хотів піти, хлопці у формі не відпускали його, хапаючи за руки та тримаючи, він виривався. Все це відбувалося на очах свідків, одна з них і знімала відео.

В результаті на місце інциденту приїхала поліція. Чим все закінчилося, невідомо, але ймовірно, повістку чоловік все ж таки отримав.

Читайте також: Є певна періодичність: коли і навіщо в Україні можуть розносити повістки додому

Зазначимо, як розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, після отримання повістки на вулиці призиваються лише 5% чоловіків. Решта після оновлення інформації про їхню спеціальність, роботу та право на відстрочку, повертаються додому.

Раніше "Апостроф" розповідав, у яких українських містах на вулицях активно роздають повістки.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.