RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Гальмують авто та кожного перехожого: у великих українських містах масово видають повістки на вулицях, фото

Через повномасштабне російське вторгнення в Україну в країні триває загальна мобілізація - останнім часом особливо активне вручення повісток відзначають жителі великих міст.

Про це йдеться у місцевих Telegram-каналах.

Йдеться про Київ, Одесу та Дніпро.

Так, мешканці столиці розповідають про вручення повісток у людних місцях. Це роблять патрулі з однієї чи двох людей, які з'явилися близько тижня тому на околицях міста біля великих супермаркетів.

В Одесі представники військкоматів активізувалися на автостанції "Привоз" та залізничному вокзалі. Крім того, повістки роздавали на пляжі "Аркадія", Курортному провулку, спуску на Трасу здоров'я, Таїровому та місцевому торговому центрі.

Читайте також: Роздача повісток на вулицях: що насправді хочуть військкомати від українців

Дніпряни розповідають, що, крім того, що містом чергує багато патрулів, які гальмують машини, представники військкомату також ходять по під'їздах, стукають у квартири, вже за фактом встановлюють особу та вручають повістку.

Варто зазначити, що за законом України повістку мають право вручати будь-де. При цьому вона обов'язково повинна містити:

  • підпис керівника територіального центру комплектування та соцпідтримки;
  • мокрий друк;
  • дату вручення;
  • адресу військкомату;
  • час, коли треба туди звернутись.

Вручити повістку може лише співробітник територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також уповноважені особи ЗМС, керівники підприємств/установ/організацій, у тому числі навчальних закладів, фізичні особи-підприємці, які керують багатоквартирними будинками.

Раніше ми писали, у яких випадках призов до армії незаконний.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.