RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна повернула тіла загиблих у Оленівці героїв "Азовсталі"

У середу, 11 січня, після складних переговорів і за посередництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста вдалося повернути 62-х полеглих героїв, зокрема 54 тіла захисників з Оленівки, масове вбивство яких відбулося 29 липня 2022 року.

Про це інформує Мінрентеграції.

Ідентифікація тіл – одне з питань, яке обговорювалося на засіданні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими під час зустрічі з рідними військовослужбовців.

Читайте також: Це – цинічний теракт Росії: українські силовики зробили заяву про масове вбивство полонених у Оленівці

Зазначається, що родини хвилює, як швидко завершиться процес ідентифікації, але ДНК-експертиза у цьому випадку вимагає багато часу.

Представник Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти Іван Ангелін пояснив причини довготривалості процесу.

"Повернувши тіла загиблих героїв, ми передаємо їх на судово-медичну експертизу до профільних закладів. Далі слідчий повідомляє відомості про загиблих безпосередньо родичам. Довга тривалість ДНК-експертизи пов’язана з розслідуванням інших аспектів злочину в Оленівці", - зазначив Іван Ангелін.

Учасники засідання Координаційного штабу домовились вжити заходів для прискорення процесу ідентифікації тіл, зокрема знайти можливість збільшити кількість відповідних лабораторій.

Нагадаємо, що українські військовополонені були вбиті в колонії Оленівки під Донецьком, щоб приховати факт їхніх тортур.