RU  UA

Спостерігаються дві тенденції: Чубаров щодо ситуації в окупованому Криму

На окупованому півострові Крим спостерігаються дві тенденції. З одного боку кримчани, які очікують на звільнення, демонструють свою незгоду з окупаційним режимом, з іншого - окупанти розкручують маховик репресій.

Про це розповів Апостроф TV голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Читайте також: Крим дедалі ближче: окупанти переносять одну з авіабаз, фото із супутника

За його словами, кримчани дедалі частіше демонструють свою незгоду з окупаційним режимом. У Криму почастішали зображення української символіки та гасел на будинках. Кримськотатарською мовою поширюються записи із закликами та короткими інструкціями, як уникати так званої "мобілізації".

Також частішають репресії. У Криму "судять" не лише кримчан, а й громадян України з інших регіонів.

"Днями окупаційний Сімферопольський суд у сфабрикованій справі засудив трьох мешканців Генічеського району Херсонської області – Рустема Гугурика, Костянтина Тимошенко та Рустема Османова", - зазначив він.

Їх переправили з материкової України до Криму та "судили" як учасників незаконного збройного формування - кримськотатарського національного батальйону, зауважив він.

"11 січня у Ростові у військовому суді засудили до 13 років п'ять кримських татар. 12 січня ще одного кримського татарина Раїма Февзієва засудили до 17 років ув'язнення. Справи розглядає "військовий суд", оскільки кримські татари переслідують нібито за "тероризм", такі справи цивільні суди в Росії не розглядають", - додав Рефат Чубаров.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Путін створює ПВК у Криму не для нападу на Україну, там все цікавіше - Рефат Чубаров