RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

СБУ провела військові навчання на кордоні з Білоруссю: відео

Служба безпеки України провела військові навчання біля кордону з Білоруссю із відпрацювання затримання ворожої ДРГ на енергооб'єкті, тоді як інші підрозділи Сил оборони відпрацювали знешкодження ворожих диверсійно-розвідувальних груп, які за легендою зробили спробу прориву через північний кордон.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Тренування проходило за таким сценарієм: одна ДРГ намагається прорватися в місто, а інша - захопила в заручники керівника, головного інженера енергооб’єкта та їхні родини, після чого почала застосовувати психологічний тиск і погрози фізичної розправи, щоб змусити їх співпрацювати з ворогом і перелаштувати роботу місцевого енергетичного об’єкта критичної інфраструктури на користь країни-агресорки..

Читайте також: Скільки рубежів оборони існує довкола Києва: генерал озвучив дані

"Правоохоронці із залученням бійців ЦСО "А" СБУ знешкодили умовні ворожі групи, звільнили "заручників" і запобігли можливій техногенній катастрофі. Тактико-спеціальні заходи проводили в умовах максимально наближених до реальних", - додали в СБУ.

Разом з бійцями Служби безпеки у військових навчаннях брали участь підрозділи Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, які мали на меті відпрацювати координацію та ефективну взаємодії.

За словами командувача Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерала-лейтенанта Сергія Наєва, який перевіряв готовність підрозділів, Сили оборони діяли злагоджено та показали високий рівень навченості й взаємодії.

"Зокрема, підрозділи СБУ здійснювали оперативне забезпечення та керували контрдиверсійними заходами. Підрозділи Національної поліції проводили ізоляційні заходи та боролися з диверсійно-розвідувальними групами. Підрозділи Національної гвардії України виконували завдання щодо недопущення прориву блок-поста диверсійно-розвідувальною групою противника. Своєю чергою підрозділи Збройних Сил України займалися обороною ділянки місцевості, виявленням диверсійно-розвідувальних груп у лісистій місцевості", додав він.

Військові навчання для всіх підрозділів Сил оборони будуть продовжуватися й надалі, щоб довести дії особового складу до автоматизму й максимальної координації.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія стягує сили до Білорусі військовими ешелонами.