RU  UA

​Утилізація ПВК "Вагнер": військовий експерт розповів про справжню операцію в Соледарі

Намагаючись прорвати українську оборону в місті Соледар, росія кидає у бій тисячі найманців ПВК "Вагнер". По суті рф займається утилізацією небажаного спецконтингенту, який Євген Пригожин завербував в тюрмах до лав своєї ПВК.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Заяви Пригожина, що лише ПВК "Вагнер" приймають безпосередню участь у штурмі Соледару не відповідає дійсності. При чому ця інформація спростовується повідомленнями Міноборони рф за 11 січня, де чітко вказано, що підрозділи повітряно-десантних військ рф блокують місто з півдня та півночі. Мовиться про те, що фактично ПВК "Вагнер" запустили у міську забудову для проведення так званої зачистки, тобто вуличних бої високої інтенсивності, коли наступаюча сторона несе колосальні втрати, і в цей же час десантники фактично заблокували вихід з міста. При чому заблокували вони його саме для ПВК "Вагнер", – вважає він.

Фактично росія проводить утилізацію "вагнерівців", пояснює військовий експерт.

"Це підтверджує навіть Пригожин, його пряма мова: "Втрати за добу в Соледарі сягають загальних втрат російських військ за тиждень на цій ділянці фронту". За повідомлення Генштабу України, добові втрати окупантів від 500 до 700 осіб, якщо брати по мінімуму, то за тиждень виходить 3500 вбитими. Відповідно, за сім днів війни в Соледарі втрати вагнера становлять приблизно 25 тис осіб. РФ руками Пригожина та "вагнерівців" вирішує декілька тактичних питань: перше – це продавлення української оборони, а друге – це утилізація спецконтингенту, тобто осіб, які мають перебувати в тюрмах", – сказав Снєгирьов.

Як писав "Апостроф", інтенсивний штурм Соледара російськими окупантами не дає для їхнього військового командування жодної тактичної чи стратегічної переваги, а лише є намаганням засновника ПВК "Вагнер" Пригожина реабілітуватися після провалу операції із захоплення Бахмута, який залишається нескореним завдяки ЗСУ.