RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Хто стріляв по Дніпру 14 січня: з'явилися дані 44 військових злочинців

Стало відомо, хто наказав обстріляти житлові масиви Дніпра 14 січня 2023 року. Названо також імена інших причетних до ракетних обстрілів осіб, у тому числі тих, що заправляли літаки та ракети перед пуском.

Про це йдеться в розслідуванні OSINT-спільноти Molfar.

Читайте також: За Дніпро! Відео ударів артилерії по "лігві" з десятками росіян

Головним винуватцем трагедії у Дніпрі є командир 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку Олег Тимошин. Після його ж наказу також було завдано удару по торговому центру в Кременчуці минулого літа.

52-й полк базується у місті Шайківка. На озброєнні важкого бомбардувального авіаполку стоять Ту-22М3, які атакують українські міста ракетами Х-22.

Розслідувачі ідентифікували всіх окупантів, які так чи інакше причетні до теракту у Дніпрі, який забрав десятки життів мирних українців. Molfar опублікували імена командирів екіпажів, льотчиків, технічних співробітників та штабних працівників. Усього - 44 військові злочинці, які обов'язково будуть відповідати за цей страшний злочин.

Варто зазначити, що ракетою Х-22, яку може запускати єдиний російський підрозділ - 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк, також обстріляли базу відпочинку в Сергіївці.

Раніше ми розповідали, що президент Володимир Зеленський відреагував на обстріл Дніпра та закликав країни Заходу посилити військову допомогу.