RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Скільки у Росії залишилося ракет Х-22: у ЗСУ озвучили цифру

У Росії можуть налічуватися ще сотні крилатих ракет Х-22, одна з яких знищила частину житлового будинку у Дніпрі.

Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі України.

Читайте також: Кількість жертв удару по Дніпру зросла: що відомо на даний момент

Він учергове наголосив, що Україна не може збивати ракети Х-22 тими засобами протиповітряної оборони, які є на озброєнні.

Ігнат нагадав, що раніше Україна теж мала на озброєнні такі ракети, однак частину з них передали Росії у вигляді оплати заборгованості за природний газ, а частину - утилізували, порізавши на металолом.

Спікер Повітряних сил ЗСУ наголосив, що на російських злочинців, які запускають смертельні ракети, чекає покарання.

"Вони (росіяни – ред.) дислокуються зараз на аеродромі "Шайківка" в Росії. Вже і командира оприлюднили, і його сім‘ю. Треба не піддаватися таким речам (самосуд – ред.). Зрозуміло, що це покидьки і злочинці. Вони будуть покарані, це зрозуміло. Я думаю, що списки особового складу, напевно, усього полку, є у наших спецслужб", – зауважив він.

Ігнат додав, що зараз можна знайти дані списки та поіменно дізнатися про всіх, хто виконував та віддавав відповідний наказ стріляти по густонаселеному місту ракетою Х-22, похибка якої сягає 600 метрів.

Нагадаємо, народні депутати України збирають підписи з вимогою звільнити радника ОП Олексія Арестовича, який припустив, що 14 січня, під час обстрілів Дніпра окупантами українська ППО нібито збила російську ракету, яка вибухнула під час падіння на під'їзд.

У Повітряних Силах ЗСУ спростували заяву радника, що російську ракету Х-22 збили системи ППО, наголосивши, що вони не здатні робити це.