RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

За жертв Дніпра: аеророзвідка показала ще одне відео ударів по окупантах у Соледарі

У Соледарі на Донеччині тривають запеклі бойові дії, у яких Збройні Сили відбивають безперестанні штурми ворога й завдають російським окупантам значних втрат, зокрема в живій силі: 15 січня українські військові помстилися росіянам за жертв теракту в Дніпрі.

Про це повідомив командир окремої тактичної групи аеророзвідки S.A.R.G. з позивним Мадяр і опублікував відео зі знищенням російських загарбників.

Наступного дня після того, як російське окупаційно-терористичне військо вдарило ракетою Х-22, призначеною для ударів по авіаносцях і авіаносних групах, по житловій багатоповерхівці, унаслідок чого загинуло понад 30 мирних українців, українські бійці ЗСУ на Соледарському напрямку почали інтенсивно знищувати ворога зі словами "за Дніпро".

Читайте також: Чий ствол довший: як західні САУ змінюють характер війни

Українські аеророзвідники знайшли за допомогою дронів місця в Соледарі, де пересувалася група російських окупантів. Цю інформацію вони передали 43 окремій артилерійській бригаді, яка спрямувала на противника вогонь із САУ 203 мм калібру "Піон".

Група російських загарбників вирішила сховатися у наполовину зруйнованому сараї поряд зі зруйнованим будинком. Такий вибір пояснюється тим, що в Соледарі не залишилося вцілілих будівель. Однак це не допомогло росіянам, адже саме там їх дістав вогонь ЗСУ - понад 20 окупантів перетворилися на "двохсотих" чи "трьохсотих".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ продовжують відбивати атаки окупантів під Соледаром і Бахмутом.

Також "Апостроф" писав, що відомо про кількість жертв російського удару по багатоповерхівці у Дніпрі.