RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У жодному разі: що й чому не можна класти поруч із роутером

Сучасна людина не уявляє свого життя без роутера, який роздає Wi-Fi. Ця маленька коробочка з електронікою стоїть майже в кожному українському будинку, але не всі знають, як правильно з нею поводитися.

Про те, що не варто ставити й робити біля роутера, розповідає "Апостроф".

Що не можна тримати поруч із роутером

Читайте також: Домашній інтернет буде потужнішим: 5 лайфхаків для роутера

Біля роутера не можна тримати банківські картки, дисконтні картки чи інші картки, які містять магнітну стрічку, адже роутер легко їх розмагнітить і перетворить на шматок пластику, який не зчитуватимуть банкомати чи термінали на касах. Така ж ситуація з магнітним ключем від домофону й брелком автосигналізації.

До того ж не варто залишати поряд з роутером блютуз-навушники та гарнітуру, а також смартфони (планшети), оскільки біля нього вони швидко розрядяться або ж отримають ще більш серйозну шкоду.

Що не можна робити біля роутера

Водночас треба зауважити, що не тільки роутер негативно впливає на різні прилади - він і сам дуже чутливий. Наприклад, роутер не можна тримати близько до мікрохвильової печі, тому що вона глушить роботу роздавача. Крім того, роутеру "діє на нерви" робота будь-якого побутового приладу з включеним мотором, зокрема пилососа, блендера тощо.

Разом з цим роутер не в захваті, коли його загороджують металевим предметом, оскільки метал розсіює електромагнітне поле, і роутер втрачатиме свою силу. У зв'язку з цим пристрій не слід встановлювати в бетонній або цегляній стінній ніші.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яку домашню техніку можна на ніч вимикати з розетки.