RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Погода здивує українців: чи чекати на хрещенські морози 18 та 19 січня

Уже в четвер настане одне з найбільших християнських свят - Водохреща. У цей день українці традиційно пірнають в ополонку, але цьогоріч аномально тепла погода завадить це зробити.

Про прогноз погоди в Україні повідомили в Укргідрометцентрі.

Погода на Водохресний Святвечір, 18 січня

Читайте також: Без масових зборів: киян попередили про небезпеку на Водохреща

У Другий Святвечір, 18 січня, температурний режим у всій країні буде "плюсовим" і абсолютно нетиповим для січня, адже стовпчик термометра вдень коливатиметься від +7 на півночі до +18 на півдні України.

У західних і північних регіонах очікується +7+10 градусів тепла, а в східних областях, зокрема в Луганській буде близько +3+5 градусів. Водночас "найспекотніша" погода збережеться на півдні, де повітря прогріється до +15 градусів, а в Криму взагалі до +18.

Однак разом із теплими повітряними масами в Україну завітає хмарна й дощова погода. Небо над усією територією країни затягне хмарами, а опади прогнозуються у західних та східних областях, частково в центральних і південних.

Погода 18 січня

Погода на Водохреща, 19 січня

Морозної погоди не буде й на саме свято Водохреща, а натомість і вночі, і вдень стовпчик термометра показуватиме "плюсові" градуси. Жителям західних областей можна буде скупатися не в ополонці, а під дощем, який йтиме протягом дня.

У денний час доби на заході й сході України очікується +6+8 градусів, на півночі +7+9 градусів, а в центральних регіонах і південних температура подекуди сягатиме +10+14 градусів. Тим часом у Криму прогнозується до +18 градусів.

Погода 19 січня

Раніше "Апостроф" повідомляв про історію та традиції свята Хрещення Господнього.