RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Навчання чи підготовка? На Заході оцінили ризики вторгнення з боку Білорусі

Хоча у Білорусі нещодавно розпочалися нові спільні з Росією військові навчання, це не означає, що окупанти готуються до нового наступу на Україну з її території.

Про це повідомляє Welt.

Спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил Білорусі та РФ триватимуть до 1 лютого. За даними білоруських аналітиків, на військові аеродроми країни прибули щонайменше вісім російських бойових літаків та 12 ударних гелікоптерів.

При цьому на момент російського вторгнення в лютому 2022 року зосередження військ для нібито маневрів готувалося місяцями. Однак тоді росіяни безуспішно атакували Україну з території Білорусі та зробили невдалу спробу наступу на Київ.

Читайте також: Білоруси не хочуть воювати: журналістка розповіла про хід мобілізації в країні

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не просто мовчки дав зелене світло атакам на Україну з території країни, він також дозволив росіянам використовувати Білорусь як логістичний центр та притулок для поранених росіян. Крім того, близько 100 танків Т-72 та артилерійських боєприпасів зі складів країни було відправлено до Росії.

Водночас, білоруські військові навчають мобілізованих росіян, зменшуючи тиск на перенапружений навчальний потенціал РФ. Також у країні було помічено іранських офіцерів і військових радників: можливо, вони готували росіян до використання іранських безпілотників.

Раніше "Апостроф" розповідав, які "сюрпризи" приготували українці на випадок відкриття білоруського фронту .