RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зберігання продуктів під час відключення світла: п'ять ефективних методів

В умовах відключення електроенергії одним з головних питань залишається збереження продуктів, що швидко псуються, адже без світла холодильник також не працює.

Як можна вийти із ситуації, розповідає "Апостроф".

Так, якщо світла немає до чотирьох годин, турбуватися не варто, адже температура за цей час не встигне знизитися. Якщо ж електроенергію відключають на довше, допоможуть деякі поради.

Читайте також: Убезпечте себе від аварійних відключень: які прилади краще не включати одночасно

Попередньо необхідно виставити температуру в холодильнику +4°C або нижче, причому в морозильній камері повинно бути не більше 0 градусів.

Далі потрібно заморозити кілька контейнерів або пляшок з водою або купити сухий або блоковий лід. Під час відключення світла ці предмети можна буде перекласти в холодильник і встановлена температура протримається ще кілька годин.

Головне правило за відсутності електроенергії – це тримати холодильник закритим, завдяки чому про продукти можна буде не переживати близько доби. Якщо світла немає довше, їх можна буде перекласти у морозильну камеру.

Також, замість холодильника можна використовувати балкон, якщо температура повітря там не більше +4°C або холодне підвіконня. Крім того, чудовим придбанням стане сумка-холодильник.

Раніше ми писали, що українців заманюють на фейковий телеграм-канал про відключення світла.