RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Потужностей вистачає лише на 3/4 споживачів: яка ситуація із дефіцитом електроенергії в Україні

У зв'язку з аномально теплою погодою в Україні прогнозується зменшення споживання електроенергії, однак дефіцит в енергосистемі все ще суттєвій, і в пікові години генерація здатна покрити лише три чверті від потреб.

Про це повідомили в Укренерго.

Російське окупаційно-терористичне військо 14 січня здійснило вже дванадцяту масовану ракетну атаки на енергосистему України, пошкодивши електростанції, які генерують потужності, і високовольтну мережу.

Читайте також: "Свято" справедливості? У ДТЕК вигадали, як поступово відключати світло для всіх

Наразі до всіх областей доведено ліміти споживання на добу, перевищення яких може спричинити виникнення аварійної ситуації і відповідно застосування аварійних відключень.

Водночас Укренерго продовжує відновлювати пошкоджену енергосистему країни, зокрема, вчора завершився ремонт автотрансформатора на одній з підстанцій у Дніпровському регіоні, а також було вчергове полагоджено лінію електропередачі, яка з’єднує Запорізьку атомну електростанцію з усіма іншими, забезпечуючи її живлення.

Утім, з кожною ворожою атакою відновлювати енергетичну інфраструктуру стає все складніше: українська енергосистема вже пережила 12 масованих ракетних ударів і 14 масованих ударів із застосуванням БпЛА. Разом з цим понад 10 ГВт основних встановлених потужностей перебувають під тимчасовою окупацією, зокрема й найбільша в Європі АЕС - Запорізька.

"Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Також зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит", - пояснили в Укренерго.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно зберігати продукти під час відключень світла.