RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Пункти управління, склад боєприпасів і не тільки: ЗСУ за добу завдали потужних ударів по позиціях ворога

330 доба повномасштабної російсько-української війни: окупаційне військо РФ продовжує тероризувати мирне населення України постійними обстрілами вільних територій і репресіями на тимчасово окупованих.

Про це повідомили в Генштабі у зведенні станом на ранок 19 січня.

Протягом доби ЗСУ відбили атаки ворога в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Верхньокам’янське, Соледар, Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Парасковіївка Донецької області.

Читайте також: Шкура неубитого ведмедя: чому Пригожин та Шойгу не можуть поділити Соледар

Тим часом російські окупанти завдали 25 авіаційних ударів та здійснили понад 85 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається без змін: у прикордонних районах немає наступальних угруповань ворога, але визначені підрозділи ЗС РФ та Білорусі продовжують виконувати завдання, демонструючи свою присутність поблизу державного кордону з Україною.

Водночас на цих напрямках російські окупанти здійснили мінометні та артилерійські обстріли по районах населених пунктів Бучки Чернігівської області; Попівка - Сумської; Бударки, Землянки, Гатище, Зелене, Вовчанськ, Тернова, Красне, Кам’янка, Чугунівка, Новомлинськ та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог вів обстріли районів Курилівки, Петропавлівки, Кислівки, Іванівки, Крохмального, Синьківки, Берестового і Табаївки Харківської області, а також Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв позиції Сил оборони біля Дружелюбівки на Харківщині та Новоєгорівки, Невського, Червонопопівки та Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження ворожої артилерії зазнали райони 22 населених пунктів, серед яких Верхньокам’янське, Білогорівка, Веселе, Майорськ, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка та Дружба.

На Авдіївському напрямку під обстріли потрапили Авдіївка, Водяне, Невельське, Первомайське, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку ворог вчергове обстрілював Велику Новосілку, Золоту Ниву та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали 24 населених пункти, зокрема, Времівка і Новопіль на Донеччині та Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Щербаки, Степове, Кам’янське і Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські окупанти обстріляли з РСЗВ райони понад 20 населених пунктів, зокрема, Антонівки, Берегового, Веселого, Качкарівки, Янтарного та Херсона. Постраждали мирні українці.

Водночас зусиллями ЗСУ ворог продовжує нести втрати: українська авіація за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження противника та 3 - по позиціях зенітно-ракетних комплексів окупантів. До того ж було збито ворожі гелікоптер Ка-52 та БпЛА "Мерлін-ВР".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження окупантів, 1 склад боєприпасів та 2 інші важливі об’єкти ворога", - додали в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Апостроф" показував нищівний удар по російських окупантах у Соледарі, які ховалися в одній траншеї.