RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Допоможе в наступі: американський генерал назвав три види озброєння, необхідного Україні

Збройні Сили України за час повномасштабної війни в умовах обмежених ресурсів здійснили кілька успішних контрнаступальних операцій, а зараз потужно тримають оборону. Однак для продовження визволення українських територій на озброєння ЗСУ повинні потрапити ще три типи зброї.

Про це розповів екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес.

За його словами, Україна отримає серйозну перевагу на полі бою, якщо отримає в наступних пакетах військової допомоги ракети ATACMS, високоточні боєприпаси GLSDB та ударні БпЛА Gray Eagle.

Читайте також: Україна отримає від Заходу сотні одиниць зброї: опубліковано список

Щодо армійської тактичної ракетної системи ATACMS, то за допомогою них ЗСУ змогли б ефективно працювати по Чорноморському флоту РФ.

"Від Одеси до Севастополя напряму — 300 км, тобто вже зараз українці могли б домогтися того, щоб Севастополь опинився в невигідному становищі для Чорноморського флоту РФ", — наголосив Годжес.

Тим часом малогабаритний високоточний боєприпас GLSDB (гібрид бомби GBU-39 і ракетного двигуна M26) з радіусом дії 160 км дав би можливість українським військовим завдавати точних ударів по ворогу, оскільки повномасштабна війна показала: точність важливіша за масу.

І наостанок, ударні БпЛА Gray Eagle можуть довго перебувати в польоті й високо літати. Завдяки цьому, на думку Бена Ходжеса, країна-терористка Росія не встигала б ремонтувати Кримський міст, а ще військові об'єкти на території самої РФ, звідки російські окупанти завдають ударів по Україні.

Раніше "Апостроф" писав, що 20 січня відбудеться зустріч формату "Рамштайн", на якій партнери України домовляться про додаткове постачання озброєння для ЗСУ.