RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

"М'яса" в країні вистачає, але є одне "але": яку проблему з "мобіками" не враховують у Кремлі

Росія, розпочавши мобілізацію, не врахувала один важливий аспект - вкрай низький морально-психологічний стан людей, особливо після кількох недбалих інцидентів із безпекою новоспечених вояк. Солдати дедалі більше не розуміють, з якою метою вони воюють в Україні.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Дефіцит "м'яса" посилюється: навіщо Кремлю збільшувати армію

Зокрема, саме на цей недолік російського командування вказував терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який побував на фронті. Тоді як, за його словами, кремлівська верхівка не допускає сумніву в тому, що люди готові покірно гинути.

Так, у Росії шириться епідемія бунтів мобілізованих. Такі випадки сталися у Самарській, Ярославській та Липецькій областях. Зокрема, у Самарі патріотів поменшало після того, як у Макіївці їхні "побратими" у місцевому ПТУ були висаджені у повітря руками українських військових.

Черговий випадок непокори стався після недбалого ставлення командування. 13 січня потяг із 4-х вагонів, де перебувало близько 200 солдатів, зупинився на станції Улусарка в Липецькій області. Поїзд не опалювався і мобілізовані ледве не відморозили собі кінцівки. Через що вони влаштували бунт, вимагаючи вугілля та води для запуску котла у складі. Їх приборкували поліцейські.

Ще один епізод непокори стався у Ярославлі. Там у місцевому училищі протиповітряної оборони мобілізовані відмовилися вийти на сніданок та навчання через недоотримання гуманітарної допомоги, а також низьку якість бойових тренувань.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Військо збунтувалося: починаючи мобілізацію Путін забув про наслідки