RU  UA

Росіяни намагаються оточити Бахмут: військовий розповів про тяжкі бої

На Бахмутському напрямку ситуація залишається тяжкою, ворог не припиняє атаки піхотою та обстріли міста, а також намагається просунутися на інших напрямках, щоб оточити Бахмут.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів заступник командира 3 окремої штурмової бригади, майор Родіон Кудряшов.

"Ситуація в Бахмуті є вкрай напруженою. Росіяни ведуть атаки як на саме місто, так і по напрямкам, які можуть дозволити ворогу оточити Бахмут. На сьогодні це місто є фортецею, яку вкрай тяжко захопити, але якщо ти не можеш захопити фортецю, її потрібно осадити. Ворог б'є по логістичним сполученням та робить усе, щоб ізолювати Бахмут від сполучення з "великою землею". Вкрай важкі бої на півночі біля Соледару та на півдні у селі Кліщіївка, де наші сили застосовують маневрену оборону і не дають взяти в оперативне оточення Бахмут", – розповів військовий.

За його словами, кожен день відбуваються піхотні атаки противника, так і обстріли з артилерії. Також працює авіація ворога, яку успішно відпрацьовує наша ППО.

"На превеликий жаль, ми втрачаємо своїх людей. Але якщо переводити на втрати противника, то у них незрівнянно більше втрат. Росіяни застосовують тактику хвильових атак і просто зливає зеків та орків, які постійно розбиваються об оборонні лінії наших військових. Поки у них якось вистачає мотивації рухатися вперед, тобто просто закидати тілами своїх військовослужбовців наші позиції. Я не знаю, що у них в головах, я думаю, це просто кроки з радянської армії, які вони перенесли в сучасність", – сказав Кудряшов.

Як писав "Апостроф", Росія перекидає на Бахмутський напрямок радянські гаубиці Д-1 зразка 1943 року. Це свідчить про те, що в рф закінчуються запаси артилерійських систем.