RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал із закупівлями для Міноборони: з відомства звільнили чергового чиновника - він уже був замішаний у сумнівну історію

Директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького, який фігурує у скандалі із закупівлею продуктів для ЗСУ, було звільнено з посади. Це вже не перша сумнівна історія за його участю.

Про його звільнення повідомила голова антикорупційного комітету ВРУ Анастасія Радіна на своїй Facebook-сторінці.

"Звільнено директора департаменту закупівель Міністерства оборони Хмельницького та профільного заступника Міністра Шаповалова", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Перший пішов: з Міноборони після скандалу із закупівлями звільнили топ-чиновника

Вона додала, що глава оборонного відомства "не має юридичних претензій до автора журналістського розслідування".

На засіданні комітету Анастасія Радіна повідомила, що за фактами про можливе зловживання службовим становищем під час укладання контрактів від 23 грудня 2022 року зареєстровано кримінальне провадження, триває досудове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", Богдан Хмельницький уже був причетний до корупційного скандалу: у серпні 2022 року він фігурував у справі про розкрадання 580 тисяч доларів коштів міністерства при закупівлі військової амуніції. Тоді у нього пройшов обшук, під час якого правоохоронці виявили у дивані велику суму грошей.