RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Значно поступаються: у чому ключова відмінність танків Т-72 від натовських Abrams та Leopard 2

Сполучені Штати Америки вирішили передати Збройним силам України танки M1 Abrams. Це дуже важливе рішення, особливо якщо порівнювати цю техніку з іншими, як от з Т-72, які є як в армії російських окупантів, так і на озброєнні українських військових.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: "Леопардова коаліція": як ЗСУ воюватимуть західними танками

Що стосується американських та німецьких танків, то у них не однакова конструкція. Екіпаж знаходиться у передній частині танка, боєзапас – у задній, за броньованою стінкою. З цієї причини потрапити снарядом у боєприпаси набагато складніше, і навіть у цьому випадку екіпаж може врятуватися, вибравшись із машини.

Але ключова різниця – у розміщенні боєзаряду. Так, у Т-72 він розташований майже в "салоні", під екіпажем, бо якщо снаряд потрапляє туди, боєзаряд детонує. Це призведе до загибелі екіпажу перед тим, як люди евакуюються. Нерідко танка просто відриває вежу.

Нагадаємо, раніше голова комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол закликав передати Україні балістичні ракети ATACMS далекого радіусу дії у боротьбі з російськими окупантами.