RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Допоможе завжди залишатися в мережі: як підключити оптоволоконний інтернет і скільки це коштує

Через повномасштабну війну, яку розв'язала Російська Федерація в Україні, спостерігаються проблеми не тільки з електрикою, а й з підключенням до інтернету. Проте українці навіть під час блекаутів зуміли ефективно планувати свій день та працювати – у цьому багатьом з нас допомогло підключення до оптоволоконного інтернету.

Про те, як підключитися до нього та скільки коштує підключення, повідомляє "Хочу UA".

Оптоволоконний інтернет – це складна технологія, яка дозволяє передавати інформацію у вигляді світла, а не електрики.

Читайте також: Домашній інтернет буде потужнішим: 5 лайфхаків для роутера

За допомогою волоконно-оптичного кабелю можна передавати дані з такою ж швидкістю, як 70% швидкості світла. Таким чином ви отримуєте вільний доступ до мережі навіть коли надовго відключили електрику.

Оптичні волокна становить приблизно 125 мкм товщини. Їх покривають поліетиленовою та пластиковою оболонкою, сталевим дротом, у крайньому разі – металевою бронею.

Для того, щоб підключити оптоволоконний інтернет, потрібно вибрати провайдера, який працює з технологіями підключення FTTB, FTTH, PON та GPON. В Україні його можуть підключити "Київстар", "Фрінет", "Lanet", "Домонет", "Тенет", "Укртелеком", "Vega", "Датагруп", "Triolan" та Фрегат": місцеві регіональні провайдери теж підключають.

Ціна сьогодні становить від 500 до 2500 гривень. До Wi-Fi приєднують спеціальний оптоволоконний кабель, оптичний термінал та основний шнур.

Раніше ми повідомляли, що і чому не можна класти поруч із роутером.