RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Російський крінж: чим відрізняються танки Т-72 від "Леопард 2"

Україна отримає від партнерів довгоочікувані танки Leopard 2, які зберегли всі основні переваги, властиві танкам "Тигр" часів Другої світової війни з поправкою на сучасні умови. Росіяни зараз використовують проти України танки Т-72 ранніх модифікацій і навіть Т-62, єдина плюс старих радянських танків – легкість та маневреність.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав військовий оглядач та головний редактор сайту "Апостроф" Денис Попович.

Він зазначив, що Leopard 2 - це дуже потужна та далекобійна гармата, чудовий зв'язок, якісна оптика та система управління вогнем. Все це дає можливість "Леопардам" розстрілювати свого супротивника здалеку.

"Зараз росіяни пускають проти нас багато танків Т-72 ранніх модифікацій, іноді навіть "лисих", без навареної динамічної броні. Про Т-62 я навіть не говорю. Єдина надія, на мій погляд, для старих радянських танків у протистоянні з Лео - це, використовуючи швидкість і маневреність (будь-який Т-72 значно легше за будь-який "Леопард") максимально зблизитися з "німцем" і вразити його в борт або в корму", - пояснив Денис Попович.

Він додав, що це саме те, що намагалися зробити проти "Тигрів" екіпажі Т-34-76 під час битви під Прохорівкою у 1943 році.

"Прекрасна нагода переконатися, як насправді "діди воювали" і якого поту та крові варто було їм вбити хоча б одну німецьку "кішку"", - зазначив військовий оглядач.

Читайте також: Значно поступаються: у чому ключова відмінність танків Т-72 від натовських Abrams і Leopard 2

Проте, пише він, під час Другої світової війни радянська промисловість випускала по 2-3 тисячі танків на місяць, чого Росія й близько не має зараз.

"І всілякі гасла "Вставай страна огромная" застрянуть у російських пропагандистів у горлянці, коли вони побачать, що на один "Леопард" доводиться три Т-72, замінити які нічим. А поки росіяни випускають такий ось крінж, що має зображати бій на Курській дузі", - резюмував Денис Попович, додавши відео.


Раніше "Апостроф" публікував думку американських ЗМІ, чи можуть західні танки змінити хід війни в Україні.