RU  UA

Вони не мають стратегії на випадок поразки: боєць ЗСУ про новий наступ росіян

Російська Федерація готується до нового наступу проти України: він може статися будь-якої миті і з будь-якого боку.

Про це в ефірі Апостроф ТV заявив політолог та блогер, боєць ЗСУ Кирило Сазонов.

Головний напрямок удару для окупантів сьогодні - на сході: там Росія поки що не досягла жодної значущої мети.

Читайте також: Росіяни знову вдарять з півночі, але до літа війна закінчиться - підполковник ГУР

Зараз на фронті у росіян спостерігається поповнення з числа "вагнерівців" та "мобіків" з різних регіонів РФ. Екіпіровані вони вкрай примітивно: старі каска, автомат та "бронік".

"Їх не шкодують. Ті, хто вміють воювати, діють малими групами і екіпіровані покраще. Вони діють переважно вночі чи в туман. Зараз Росія пішла шляхом завалювання м’ясом. Видно мало техніки і багато живої сили", - заявив Сазонов.

На полі бою лежить стільки вбитих, що росіяни повинні або йти ними, або підкопуватися під ними. Вони не забирають своїх поранених, а за їхніми позиціями стоять загороджувальні загони.

"Тому росіяни ідуть в атаку, як приречені - з обох сторін на них чекають кулемети. У них немає стратегії на випадок поразки. Тому вони мобілізують все більше людей і кидають в атаку, не рахуючи втрат", - наголосив боєць.

Також він додав, що зараз артилерія ЗСУ працює набагато краще, ніж на початку вторгнення, а росіяни не мають значної переваги. Водночас влітку в Бахмуті було спокійніше, ніж зараз.

"Щось прилітало раз на годину. Зараз Бахмут рівняють з землею. Майже всі мешканці виїхали. В першу чергу проукраїнські. Проте частина місцевих лишилася, є навіть діти. Живуть вони тільки з того, що привозять волонтери. Проте зустрічаєш їх зрідка і спілкуватися ніколи", - заявив Сазонов.

Нагадаємо, раніше експерт розповів про головну проблему росіян на Донбасі.