RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Війна спише все? Скандальний "слуга народу" виїхав із країни і не приходить на суд

У понеділок, 30 січня, у Вищому антикорупційному суді мало відбутися засідання у справі народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна, але він на суд не з'явився.

Деталями поділилися у Центрі протидії корупції.

Читайте також: Усі тихенько йдуть у ліс: яскраві фотожаби на скандального екс"слугу" Трухіна

Захист Трухіна повідомив, що чоловік нібито перебуває у службовому відрядженні за кордоном. Адвокат попросив не озвучувати в яку саме країну поїхав Трухін, бо відрядження нібито пов'язане зі зміцненням обороноздатності України. Його відрядження закінчуються 12 лютого, але розпорядження речника ВРУ Руслана Стефанчука захист не надав.

"Може, буде пізніше. Або на наступне засідання ми надамо", – пообіцяв адвокату.

На День усіх закоханих, 14 лютого, Трухін знову вирушить у відрядження. Цього разу – до Одеси. Тому суд вирішив дочекатися нардепа та переніс засідання суду на 15 лютого.

Своєю чергою прокурор спеціалізованої антикорупційної прокуратури Денис Демків заявив про те, що Трухін відсутній з поважної причини. "З огляду на те, що у нас війна і, як справедливо помітили судді... останні скандали з виїздами чиновників за кордон, я впевнений, що підстави у Трухіна були вагомі", — заявив він.

Раніше Трухін також не міг прийти на суд. На початку січня обвинувачений у корупції нардеп не ходив до суду, оскільки хворів і був лікарняним.

Також у мережі з'явилася відповідь на запитання, куди ж вирушив скандальний депутат. Так, перший документ — дозвіл на офіційне відрядження Трухіна до Литви, отриманий у ВРУ. Там він перебуватиме там із 30 січня по 12 лютого. Другий документ – запрошення від голови економічного комітету Сейму Литви. Згідно з документом, на зустрічах обговорюватимуть економічне оновлення України.

Зазначимо, що ВАКС визначив максимальний розмір застави депутату. На нього поклали такі обов'язки: прибувати на кожну вимогу до прокурора, слідчого судді чи суду; повідомляти зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з приводу обставин, викладених у повідомленні про підозру у цій кримінальній справі з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, керівниками Національної поліції, Департаменту патрульної поліції, управління патрульної поліції у Києві Департаменту патрульної поліції та свідками.

Нагадаємо, раніше влада України відреагувала на відео з місця ДТП за участю нардепа Олександра Трухіна .