RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Піар на крові: РПЦ готує в Україні провокацію

Країна-терористка РФ планує кроваву провокацію, а саме: автопробіг з хрестами вздовж лінії фронту - у такий спосіб священники РПЦ хочуть "зміцнити" позиції російських окупантів і вислужитися владі, тоді як верхівка терористичного утворення так званого "днр" збирається пропіаритися на крові - обстріляти "хресну ходу".

Про це повідомили OSINT-розслідувачі з Inform Napalm.

Охочі захистити російських окупантів і окупаційну "владу" віряни РПЦ на тимчасово окупованій території Донецької області готують хресний хід та інші релігійні заходи, зокрема, навколо будівлі ОДА в Донецьку, щоб "захистити" сепаратистів від обстрілів.

Читайте також: Філарет пояснив, чому УПЦ МП не хоче відриватися від Москви

"До таких відчайдушних заходів верхівка "днр" вдається час від часу за останні 8 років. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну такі свята виглядають трішки богохульними – небезпека потрапляння снарядів в хресний хід величезна. Такий варіант вже обговорюється в провладних колах "днр". Проте найцікавіше почнеться після гулянь з іконами в центрі м. Донецька: далі організатори збираються заїхати в с. Микільське на могилу старця Зосіма", - наголосили розслідувачі.

Разом з цим розпочнеться автопробіг із встановленням чотирьохметрових хрестів вздовж лінії фронту від Сватово до Криму. Так звані хрестоносці хочуть закопати хрести у Сватово, Мар'янці, на підступах до Бахмута, а також у Пісках.

"Винуватці хресного ходу – це не офіційні структури УПЦ в окупації, а навколо церковне угрупування храму святої Ольги в м. Донецьк. Батюшка храму звернувся до т.зв. влади "днр" за допомогою в організації паломництва до старця Іллі в с. Микільське. Без допомоги "влади" поїздка туди була б складною і небезпечною – поруч м. Вугледар. На це місто російські війська націлились після захоплення руїн м. Соледар. Туди ж командування вс рф кидає тисячі ув’язнених-найманців пвк "Вагнер". Командири вагнерівців ще не знають про задум "святих отців" захистити їх на полі бою від ЗС України дерев’яним хрестом. Проте "православні активісти" шукають вихід на самого пригожина, а йому ініціатива навряд чи сподобається…" - додали в Inform Napalm.

Вищезгаданий автопробіг повинен пройти 5 лютого від Сватово до Криму, він буде активно висвітлюватися в російських ЗМІ, наприклад, ідеальним розвитком подій для кремлівської пропаганди буде не сам "православний спектакль", а обстріл колони, який можуть здійснити й самі російські окупанти, адже автопробіг проходитиме й через напрямок Вугледару, де ворог розпочав штурм.

самій УПЦ про хресний хід та пробіг не знають – наші джерела стверджують, що єпархії, потрапивши в окупацію, фактично відірвані від Києва та вийшли з-під влади митрополита Онуфрія, очільника УПЦ. Радикально розмежувались структури після декларації УПЦ про автономність від Москви. Таким чином про дивацтва православних в Донецьку в Києві не знають. Проте церковники в Луганську та Донецьку готові підтримати будь-яку небезпечну ідею, тільки б догодити окупаційній владі. Тим більше, що ця влада готується до тривалої оборони. "Хрестовий вал" – це ще один метод боротьби проти української армії: звучить абсурдно, проте по телебаченню виглядатиме солідно", - резюмували розслідувачі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна запроваджує санкції проти племінника патріарха Кирила та ще 20 священників РПЦ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: