RU  UA

Росіяни змінюють тактику: екс-командир ізраїльського спецназу оцінив загрозу нового масштабного наступу

Російські окупанти переконалися, що початковий план захоплення України не спрацював - зараз вони змінюють тактику, намагаючись задіяти більше артилерії та людського ресурсу, проте ЗСУ знищують ці ресурси.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив колишній командир ізраїльського спецпідрозділу Денис Десятник.

За його словами, наприкінці лютого-початку березня окупанти спробують зайти до Харківської області і, можливо, навіть з боку Білорусі.

Читайте також: Росіяни знову вдарять із півночі, але до літа війна закінчиться – екс-командир ізраїльського спецназу

Однак, оскільки зараз союзники постачають зброю, ЗСУ готові відбити атаку на будь-якій ділянці фронту.

Окрім постачання зброї в Україну, Десятник торкнувся ситуації у Бахмуті. Він зазначив, що ворог намагається захопити місто, але безуспішно. Водночас він не відкидає можливості відведення ЗСУ з міста з метою зберегти людей та контратакувати в іншому місці.

Говорячи про перспективи постачання в Україну ізраїльських систем ППО "Залізний купол", Десятник зауважив, що ця система може збивати іранські БПЛА, але не врятує від балістичних ракет та "Кинджалів". Водночас Ізраїль має більш досконалі системи ППО, але їх передача - це предмет наступних перемовин.

"Українські військові дуже швидко навчаються. Те, що в інших арміях вивчають місяцями, наші підхоплюють за півтора тижня. Хлопці навчаються без перерв та вихідних. І навчаються краще, ніж бійці інших армій світу", - заявив боєць.

Раніше ми повідомляли про те, як літаки F-16 можуть вплинути на ситуацію на фронті.