RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У низці областей з 1 лютого змінять графіки відключення світла: кого торкнеться

Через дефіцит в енергосистемі України з 1 лютого в деяких областях України вводяться нові, оптимізовані графіки відключень електроенергії.

Про це пише "Апостроф".

Вінницька область

Вінницяобленерго змінило чинний графік "годин відключень". "Зміна відбудеться з 01.02.2023 року", - йдеться у повідомленні оператора.

Читайте також: В Україні зростає споживання світла: в "Укренерго" назвали причину

Сумська область

Сумиобленерго також поновило графік відключень світла одразу на весь місяць.

У графіку режим +4/-2 діятиме з 20:00 до 08:00, тобто кількість годин зі світлом увечері збільшиться. Водночас з 08:00 до 20:00 діятиме режим -4/+2.

Івано-Франківська область

Будинки, що живляться від ліній з котельнями, матимуть свій окремий графік, а міські котельні та будинки, які з ними на одних електролініях, вимикатимуть.

Час був узгоджений з представниками міської влади, яка вибрала оптимальні періоди для того, щоб теплопостачання було безперервним.

"Таке рішення енергетики ухвалили разом із владою міста, щоб забезпечити дотримання лімітів без надмірних відключень, враховуючи зниження температури та зростання споживання", - повідомляє "Прикарпаттяобленерго".

Котельні та прилеглі будинки вимикатимуть дистанційно у нову чергу – 4.3. Їх виведуть у графік 8 на 4, і годинник відключень буде постійним: з 09:00 до 13:00 та з 21:00 до 01:00.

Хмельницька область

Оптимізований графік погодинних відключень в області діятиме з 01.02.2023 року. "Для рівномірного та справедливого розподілу електричної енергії він змінюватиметься щотижня", - йдеться у повідомленні "Хмельницькобленерго".

Чернівецька область

В оновленому Чернівціобленерго графіку відображатимуться години гарантованого включення електроенергії (позначені зеленим кольором), а також години, коли будинки будуть знеструмлені (позначені червоним кольором).

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, покарала ДТЕК у Києві та Одесі за порушення графіків відключень під час дефіциту електроенергії.