RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Знищать штаби та логістику окупантів: на що здатні "розумні бомби", які дадуть Україні

Україна отримає так звані "розумні бомби" від США, застосування яких дозволить Збройним Силам завдавати нищівних високоточних ударів по логістиці російських окупантів.

Про це "Апострофу" розповів експерт з питань озброєнь і головний редактор Defence Express Олег Катков.

"Розумні бомби" GLSDB стануть розумним доповненням до високоточного боєприпасу GBU-39В вагою 130 кг, з масою бойової частини в 93 кг, і ракетного двигуна некерованого реактивного снаряду М-26, який використовується в М-270 та HIMARS.

Читайте також: США передадуть Україні нову зброю: що входить до "свіжого" пакету допомоги

Бойова потужність "розумної бомби" аналогічна до ракети GMLRS HIMARS, а точність у базовій версії забезпечує інерційне наведення та супутникова навігація. Зауважимо, що дальність ураження складає 150 км.

Така високоточна зброя дозволить Збройним Силам України знищувати логістику російських окупантів, змушуючи їх переносити свої пункти управління та бази ще глибше в тилові райони, унаслідок чого забезпечення підрозділів на лінії фронту значно ускладниться.

"Якщо говорити про можливий вплив GLSDB на бойові дії, то це високоточна зброя підвищеного радіусу дії. Вона дозволить ЗСУ наносити точні вогневі ураження по складам боєприпасів, логістичним центрам, складам з пальним чи штабам ворога на відстані у 150 кілометрів. Але підкреслю, що для кардинального впливу на ситуацію на фронті таких боєприпасів треба сотні. Як тільки буде оголошено про передачу GLSDB, то росіяни будуть переносити свої пункти управління та бази зберігання палива і боєприпасів ще далі в тил. А це ще більше погіршить їхню логістику, яка й зараз вже опирається на їхні склади на віддаленні близько 100 кілометрів", - пояснив Катков.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Розумні бомби для ЗСУ: що це таке і як вони вплинуть на перебіг війни