RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Іде конвеєр, ніхто розбиратися не буде: чому на війну беруть непридатних українців

Країна-терористка Росія готується здійснити новий масштабний наступ на територію України до річниці повномасштабної війни, збираючи велику кількість живої сили й військової техніки. У зв'язку з цим Україна теж повинна поставити на захист держави чималу кількість військових, тому до лав ЗСУ можуть потрапити навіть обмежено придатні військовозобов'язані громадяни.

Про те, чому так відбувається, розповів "Апострофу" військовий психолог Олексій Скиртач.

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація населення, під час чого кожен військовозобов'язаний українець може опинитися в армії та виконувати свій громадянський обов'язок із захисту Батьківщини.

Читайте також: Росія збирає сили на Запоріжжі: офіцер оцінив загрозу наступу

Чимало українців з перших днів повномасштабної війни добровільно пішли на фронт, однак зараз є гостра необхідність поповнювати мобілізаційний резерв і збільшувати кількість захисників на тлі загрози нового наступу РФ.

Наразі у військкоматів і військово-лікарських комісій обмаль час для досконалого вивчення стану здоров'я кожного з призовників, унаслідок чого під час воєнного стану в лави ЗСУ можуть потрапити обмежено придатні громадяни.

"Коли йдуть активні бойові дії, нікого не хвилює ваш стан здоров’я. Я працював з бригадою, і там було повно обмежено придатних людей, які воюють в піхоті. Працював я і з людиною, що мала групу інвалідності по зору ще з дитинства, і він також був в піхоті. Військові лікарські комісії працюють лише тоді, коли ти хочеш підписати контракт. Ось тоді вони працюють на повну: треба пройти всіх лікарів, якщо в тебе все ж знайдуть якісь проблеми зі здоров’ям, можуть і забракувати. А у випадку мобілізації… Ну що тут казати, Батьківщині потрібні люди. Йде конвеєр і просто немає часу розбиратись", - пояснив Скиртач.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Хворі люди в армії: чому мобілізують сліпих і кульгавих чоловіків