RU  UA

Від чого залежить наступ окупантів: експерт озвучив прогноз

Масштабний російський наступ, про який попереджають західні розвідки, залежить від погодних умов. Росіяни чекають, коли промерзне земля.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів історик, військовий експерт Михайло Жирохов.

Читайте також: Росія збирає сили на Запоріжжі: офіцер оцінив загрозу наступу

За його словами, на багатьох напрямках фронту зараз воюють не кадрові частини російської армії. Більшість мобілізованих перебувають знаходяться на навчаннях на російських та білоруських полігонах, а також на окупованих територіях Донеччини та Луганщини. Тому певний резерв у російського командування є. І те, що його використають для майбутнього наступу, який планується найближчими тижнями, - це очевидно.

"Все зараз залежить від погоди, тому що їм потрібно хоча б декілька днів морозу, щоб промерзли польові дороги, щоб можна було наступати. Зараз погода цієї можливості не дає", - зауважив експерт.

При цьому у росіян немає снарядного голоду, вони концентрують снаряди для майбутнього наступу, хоч робити їм це дуже важко.

"Будь-який більш-менш великий склад боєприпасів накривається HIMARS або "Точка-У", тому боєприпаси вони розміщають невеликими складами. А це призводить до того, що на певних ділянках фронту є артилерійська тиша. Але це не означає, що у них немає снарядів, це проблема логістики", - додав Михайло Жирохов.

Раніше "Апостроф" писав про те, що плани росіян не змінилися, вони хочуть взяти Бахмут, щоб далі піти у наступ на Слов'янськ та Краматорськ, а згодом окупувати всю Донеччину.