RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Удар по житловому будинку в Краматорську: всі подробиці та фото

У середу ввечері, 1 лютого, російські окупанти вкотре обстріляли Краматорськ Донецької області – влучили у житловий будинок, є поранені та загиблі.

Про це повідомив мер міста Олександр Гончаренко

Перші повідомлення про вибухи в Краматорську почали з'являтися ближче до 22-ї години. Повідомляється, що рашисти завдали удару балістичною ракетою "Іскандер-К", що підтвердив голова Донецької ОВА Павло Кириленко та поліція.

"Влучання сталося фактично в центральній частині міста. Зруйновано один під'їзд, інші два під'їзди вціліли, якщо можна так сказати, адже повністю зруйновані та вибиті вікна, пошкоджено дах та входи", – написав він.

Читайте також: Постійні обстріли та тиск на населення: як живе окупована частина Херсонщини

Повідомляється також, що внаслідок удару пошкоджено 8 будівель довкола епіцентру влучення, у тому числі й дитяча лікарня.

На місці події працювали рятувальники, комунальники та правоохоронці – загалом до рятувальних робіт залучили 145 осіб, а також 17 одиниць техніки. З них від самої ДСНС – 60 осіб та 11 одиниць техніки, особовий склад ЗСУ – 30 осіб, а також Нацполіції – 45 осіб. На місці також працювали психологи, які надавали кваліфіковану допомогу постраждалим. Трохи згодом до розбору завалів згодом приєдналися і місцеві жителі Краматорська.

Станом на 00.30 2 лютого повідомлялося, що під завалами може бути близько 10 осіб. Трохи пізніше заявили про трьох загиблих людей та близько 20 постраждалих. На щастя, через деякий час виявилося, що одну людину вдалося реанімувати, вона була непритомна, її відправили до Дніпра, де роблять все можливе, аби врятувати життя. При цьому важко поранено 8 осіб, двоє з них у дуже тяжкому стані.

Після появи перших повідомлень про вибухи в Краматорську російські джерела заявляли про "удар авіацією з боєкомплекту". Втім, щойно стало зрозуміло, що ракета влучила у житловий будинок, пропагандисти почали стверджувати, що це нібито була ракета української ППО.

Раніше ми писали, що на початку січня росіяни вдарили по Краматорську та влучили виключно у цивільні об'єкти: навчальні заклади, багатоповерхові житлові будинки, гаражі. На місці влучення російських ракет утворилися величезні вирви, завглибшки кілька метрів.