RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Поверніть військовим зарплату: петиція до Зеленського миттєво зібрала потрібні підписи

На сайті електронних петицій опублікована вимога до президента України Володимира Зеленського повернути військовослужбовцям премію 30 тисяч грн, яку скасували з 1 лютого.

Про це йдеться у зверненні до глави держави.

Автор петиції Віра Русіна наголошує, що Україна чекає нової масованої агресії з боку Росії, але водночас зменшує виплати військовим, що є нелогічним.

Читайте також: Українським військовим по-новому нараховуватимуть виплати: що відомо

"Петиція на сайті президента про підвищення премій військовим (зі 100 тисяч до 150 тисяч, з 30 до 50 тисяч) за рахунок відміни та зняття надбавок народним депутатам заручається підписами 28 тисяч українців, і Володимир Зеленський дає розпорядження пропрацювати таку можливість, але Уряд ухвалює діаметрально протилежне рішення – багатьом знизити розмір премії або взагалі її відмінити", - нарікає автор.

Вона підкреслює, що не можна залазити в кишені тих, від кого сьогодні залежить, чи вдасться втримати державу. А владі тим часом потрібно навчитись прораховувати свої дії та рішення на декілька кроків вперед, - наголошує громадянка України.

Зазначимо, що петиція за чотири дні вже набрала необхідні для розгляду президентом 25 тисяч голосів.

Нагадаємо, що "Апостроф" публікував текст наказу, яким змінили порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України.