RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Багато хто думає, що їх покинули": мешканець Каховки розповів про терор окупантів

Коли в Херсонську область зайшли окупанти, ще два тижні в пансіонаті для людей похилого віку та осіб з інвалідністю в Каховці залишався директор з української адміністрації, а потім росіяни його прибрали, і поставили керувати колаборантку, яка працювала в закладі звичайною санітаркою.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів мешканець пансіонату на ім'я Антон, який довгий час виживав в окупації та зміг вирватися з лап агресора.

Хлопець розповів, що він з іншими хлопцями із пансіонату просили у нового "директора" виїхати на підконтрольну Україні територію і спочатку їм це навіть пообіцяли.

Читайте також: Олію продають за 1400 грн: мер Нової Каховки розповів про жахливі умови життя під окупацією Росії

"Але наступного ж дня до нас прийшли два солдати з пістолетами та масками, закрили нас у кімнаті, та почали перевіряти наші телефони. У одного з хлопців знайшли фото, які йому пересилала подруга, показуючи, що робиться у Новій Каховці", - розповів юнак, додавши, що за це солдати почали їх лаяти та пообіцяли пристрелити за "любов до України".

Крім того, Антон розповів, що одного разу окупанти прийшли до нього кімнату, приставили пістолет до голови та погрожували застрелити.

"Це було реально жахливо. Коли тобі пістолет приставили до скроні, ти не знаєш, натисне він на гачок чи ні, адже всі українці вже знають, на що здатні окупанти", - згадує він.

Антон вірив, що рано чи пізно все це закінчиться, однак у більшості підопічних пансіонату ця віра потроху згасає.

"Так, ми п'ятеро вирвалися з російської окупації, але дуже прикро, що за нашу Каховку зараз усі мовчать і в новинах про неї майже нічого немає. А там зараз робляться жахливі речі. Слово честі, там зараз друга Буча: забирають людей у підвали, вбивають їх, знущаються, забирають автомобілі, майно", - зазначає він, додаючи, що окупанти їздять на танках і стріляють по домівках та місту.

І багато хто, за його словами, хто залишився жити в Каховці, думають, що їх насправді покинули.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "Нас вивезли силою з Каховки та посадили за високим парканом посеред поля - історія українця, якому вдалося втекти з Росії"