RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Противник продовжує перегрупування військ: зведення Генштабу за 4 лютого

Станом на 4 лютого, 346-й день повномасштабного російського вторгнення в Україні, окупаційні війська проводять перегрупування на окремих напрямках. Також окупанти намагаються залучити до участі у бойових діях засуджених жінок на Донеччині.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Захисники Маріуполя, херсонські партизани та снайпери з-під Бахмута: Україна повернула з російського полону 116 людей, фото та відео

"Впродовж тижня окупанти завербували близько 50 осіб із жіночої виправної колонії міста Сніжне тимчасово окупованої території Донецької області. Також відомо, що їх направлено на територію Російської Федерації для проходження підготовки", - зазначається у повідомленні.

Основні зусилля рашисти наразі зосереджують на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Протягом 4 лютого вони здійснили дев'ять обстрілів з РСЗВ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти продовжують зберігати військову присутність на кордоні з Україною районах, але наступальних угруповань не зафіксовано.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ворог обстріляв Сеньківку Чернігівської області, а також Глибоке, Зелене, Нескучне, Старицю, Вовчанськ, Чугунівку та Великий Бурлук на Харківщині.

Також російські бойовики обстріляли:

  • На Куп’янському напрямку - Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Піщане, Кислівка та Крохмальне на Харківщині, Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку - Терни на Донеччині та Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку - Спірне, Берестове, Веселе, Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Дружба, Майорськ та Нью-Йорк.
  • На Авдіївському напрямку - Авдіївка, Первомайське, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка.
  • На Новопавлівському напрямку з танків, мінометів та артилерії - Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка та Велика Новосілка на Донеччині.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках з мінометів, ствольної та реактивної артилерії - Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Щербаки на Запоріжжі, а також Антонівка і Херсон.
У свою чергу, українська авіація протягом 4 лютого завдала три удари по районах зосередження окупантів та їхньої військової техніки. Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили пункт управління, два райони зосередження російських військ, ЗРК та склад пально-мастильних матеріалів ворога.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Нагадаємо, Повномасштабна війна з російськими окупантами триває майже рік. За цей час вони зруйнували вже майже 4,5 тисячі житлових будинків, близько 550 навчальних закладів, понад сотню медичних закладів та ще більше тисячі об'єктів культурної інфраструктури. Декілька українських міст росіяни практично перетворили на руїни.