RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Добровольці дочекалися важливих новин: що змінилося у законодавстві

В Україні набув чинності законів, згідно з яким отримати статус учасника бойових дій зможуть люди, які після початку повномасштабної війни РФ брали участь в обороні нашої країни, але не встигли вступити у військові чи правоохоронні формування.

Про це повідомили у прес-службі апарату ВРУ.

Читайте також: У Києві під виглядом "добробатів" орудували бандити: заява центру підготовки добровольців

Закон "Про внесення змін до деяких законів України про визнання учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни, членами сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України окремих категорій осіб, які безпосередньо брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України та інших питань» (№ 2864–IX) опубліковано у виданні "Голос України".

У повідомленні йдеться про те, що норми цього закону дозволяють набути статусу учасника бойових дій тим громадянам, які після 24 лютого 2022 року брали безпосередню участь в обороні нашої країни, але не встигли вступити у військові чи правоохоронні формування.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що МВС почало формувати штурмові бригади "Гвардії наступу", до яких можуть приєднатися добровольці.