RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У МВС почали формувати штурмові бригади: кому віддається перевага

В Україні Міністерство внутрішніх справ почало формувати штурмові бригади "Гвардії наступу", до яких можуть долучитися добровольці. Підрозділи покликані зміцнити Сили оборони та допомогти у звільненні окупованих територій.

Про це поінформував пресцентр МВС.

Читайте також: Масове вручення повісток: чи справді в Україні посилили мобілізацію

За словами виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, рішення створити штурмові бригади ухвалили працівники МВС, "які мають достатньо люті, щоб бити ворога".

"Багато наших військовослужбовців, які боронили і боронять нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей в такі підрозділи. Тому було прийнято рішення, що всіх, хто бажає, хто є патріотом, хто втратив домівки або рідних через війну, об'єднати в такі бригади", - пояснив він.

Вже зараз почалося формування таких підрозділів, які націлені на звільнення загарбаних противником території, щоб повернути їх до міжнародно визнаних кордонів.

Клименко зауважив, що основу підрозділів складатимуть чинні поліцейські, прикордонники та нацгвардійці.

"В першу чергу - це люди, які пройшли горнило 2014-2015 років, частина яких воювала вже і в 2022 році. Частина з них поранена. Підрозділи будуть складатися виключно з добровольців, якими рухає патріотизм і таких людей дуже багато в нашій державі", - розповів Клименко.

Всі охочі можуть приєднатися до "Гвардії наступу", подавши анкету на сайті за посиланням. Там представлені всі бригади, які зараз укомплектовують. Зокрема, на власний розсуд можна обрати бригаду, де краще служити.

"Чи це бригада Нацполіції "Лють", чи бригади Держприкордонслужби "Сталевий кордон" чи шість бригад Нацгвардії", - уточнив він.

Ще можна звернутися за телефоном гарячої лінії, де проконсультують і нададуть інформацію, куди прийти.

Також можна подати анкету через Центр надання адміністративних послуг.

Раніше "Апостроф" розповідав, у чому різниця між мобілізацією та військовим обліком для жінок.