RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Коли ПЦУ може перейти на новий календар: названо термін

У Православній церкві України (ПЦУ) розглянуть питання календарної реформи на Архієрейському соборі у травні поточного року.

Про такі наміри розповів заступник керівника Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ, митрополит Білоцерківський Євстратій Зоря.

Читайте також: Церковний календар на лютий 2023: найважливіші свята та дата початку пасхального посту

Він нагадав у зв’язку з рішенням Української греко-католицької церкви (УГКЦ) про перехід на новий календар, що Синод ПЦУ вже ухвалив рішення, що громади, які проявлять бажання перейти на новий стиль, зможуть це втілити в рамках відповідної процедури.

За словами митрополита, до 1 вересня, коли починається новий церковний рік, часу ще достатньо. Водночас, є всі аргументи та підстави ухвалити позитивне рішення, одночасно забезпечивши можливість громадам, які цього забажають, зберегти попередню календарну традицію.

"Бо досвід реформ в минулому свідчить: проблеми виникають там, де реформа впроваджується "в одну мить", без підготовки, "згори" та без можливості альтернативи для тих, хто не готовий до її сприйняття. Дотепер наша Церква діяла в дусі протилежному: поступовість, обмірковування всіх аргументів, надання альтернативи. Впевнений, що саме такий шлях - найкращий", - додав Євстратій.

Нагадаємо, Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) перейде на новий календар з 1 вересня поточного року.