RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Потужностей все ще не вистачає: яка ситуація із відключеннями світла 7 лютого

Українці продовжують жити в умовах періодичного відключення електроенергії через регулярні обстріли російськими окупантами критичної інфраструктури країни - станом на 7 лютого дефіцит потужності в енергосистемі зберігається, а аварійні відключення світла застосовуються в одній області.

Про це повідомляє "Укренерго" на Facebook-сторінці.

Зазначається, що мережеві обмеження цього дня зберігаються в Одеській області. Зокрема, злам на підстанції в Одесі стався через пошкодження обладнання внаслідок ракетних атак. При цьому сама аварія сталася не в період атак, а внаслідок значних пошкоджень та виснаження технічного ресурсу.

Читайте також: Без електрики навіть влітку: скільки ще можуть тривати відключення світла

"На ліквідації пошкоджень цілодобово працюють 7 бригад “Укренерго” та бригада колег з ДТЕК Одеські електромережі. Якщо не буде нових атак ворога, то на вихідні очікується повернення до графіків планових відключень, які діяли до 4 лютого. Також тривають ремонти на всіх інших підстанціях, пошкоджених ракетними та дроновими обстрілами рф", - йдеться у повідомленні.

При цьому, згідно з інформацією YASNO, найближчим часом ситуація з графіками у Києві та у Дніпропетровській області може змінитись, оскільки насуваються морози, що можуть стати причиною аварій на мережах.

В "Укренерго" також наголосили, що до всіх обленерго було доведено ліміти споживання електроенергії на всю добу, які були збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту. У разі їх перевищення, будуть застосуватись аварійні відключення, проте наразі перевищення лімітів не фіксується.

Нагадаємо, графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту, кожен обленерго у своєму регіоні складає самостійно. З ними можна ознайомитися за посиланням.

Раніше ми писали, що на несправедливі відключення світла можна поскаржитися.